Laatste nieuws

Tekst
ma 7 apr 2014

Op1 april sloot het zelfstandig kinderdagverblijf Baby Bell in Roeselare om 1 dag later opnieuw open te gaan. Mark Selleslach, nationaal secretaris LBC-NVK non-profit, vraagt zich af of dat het soort zorg is die Vlaanderen wilt en stuurde een open brief naar de Vlaamse volksvertegenwoordigers.

Tekst
do 3 apr 2014

Iedere verzorgende die in een woonzorgcentrum werkt, moet uiterlijk op 30 juni 2015 als zorgkundige geregistreerd zijn. Ben jij een verzorgende die nog niet definitief of voorlopig geregistreerd is als zorgkundige? Wil jij graag je kwalificatie als zorgkundige halen? Misschien kan het project Opstap naar zorgkundige je wel helpen?

Tekst
di 1 apr 2014

De LBC-NVK staat achter de principes van het kaderdecreet. Wij vinden het niet meer dan logisch dat elke organisatie die professioneel en tegen betaling kinderen wil opvangen, over een vergunning beschikt. Tegelijkertijd willen wij dat de Vlaamse regering bij de uitbreiding van het aantal kindopvangplaatsen voldoende inzet op kwaliteit.

Tekst
di 1 apr 2014

De directie van ZNA wil de ziekenwagens voortaan uitbesteden aan een externe partner uit de privésector. De werknemers waren tegen dat plan. Op donderdag 28 maart sloot de LBC-NVK tijdens een ultiem overleg een voorakkoord dat op maandag 31 maart werd goedgekeurd het personeel.

Tekst
di 1 apr 2014

De LBC-NVK heeft geen begrip voor de beslissing van het zelfstandig kinderdagverblijf Baby Belle (Roeselare) om op 1 april zijn deuren te sluiten. Daardoor is er geen opvang voor 210 kinderen. De uitbaatster zou in discussie zijn met Kind en Gezin over het aantal vergunde plaatsen. Het kan niet dat Baby Belle kinderen en ouders gijzelt om Kind en Gezin onder druk te zetten.

Tekst
ma 31 mrt 2014

De Landelijke Kinderopvang weigerde enkele sectorcao's correct toe te passen. De LBC-NVK slaagde erin om met de directie afspraken te maken zodat de cao's correct worden toegepast.

Tekst
wo 26 mrt 2014

Na 15 jaar strijd is de LBC-NVK erin geslaagd om een eerste uiterst belangrijke stap te zetten in het dossier van het werknemersstatuut voor onthaalouders.

Laatste blogs

Heel wat bezoekers van onze Witte Woede-website kennen me allicht als 'de' fotograaf van deze web

Vandaag, donderdag 20 maart, is het heerlijk lenteweer. De terrasjes en ijsjesventers lonken!

Op 7 februari 2014 organiseerde het actieplatform Gezondheid & Solidariteit een actie tegen privatisering in de zorg. Huisarts Carmen San José Perez woont in Madrid. Ze strijdt met de Spaanse witte woede tegen de privatisering van ziekenhuizen en gezondheidscentra in Spanje.

Op 7 februari 2014 organiseerde het actieplatform Gezondheid & Solidariteit een actie tegen privatisering in de zorg. We spraken met de Portugese dokter Luis Castelo-Branco, een apotheker en gastprofessor aan de medische school van Algarve. Hij bestudeert de impact van de crisis op de gezondheidszorg in Portugal.

Op 7 februari 2014 organiseerde het actieplatform Gezondheid en Solidariteit, waar de LBC-NVK ook deel van uitmaakt, een actie in Brussel. Een tweehonderdtal militanten bezochten ambassades van Europese landen en gaven daar een manifest af. Met de Europese verkiezingen van 25 mei 2014 in het achterhoofd willen ze de regeringen en kandidaten dwingen om meer na te denken over deze kwestie.