Laatste nieuws

di 28 okt 2014

In de sector van de beschutte- en de sociale werkplaatsen worden de loon- en arbeidsvoorwaarden afgesproken in sociale meerjarenakkoorden. Het laatste akkoord van 2 december 2011 bevat naast een hele reeks andere maatregelen de afspraak dat de vakbondspremie zou verhoogd worden. Dat is nu gebeurd.

do 23 okt 2014

Op donderdag 6 november geven we de aftrap van een reeks acties tegen de blinde besparingsplannen van de regering. Dan organiseren we in Brussel een grote nationale manifestatie. Ontdek hier hoe je die dag in Brussel geraakt.

ma 20 okt 2014

De Vlaamse Regering heeft beslist te besparen. Er "moet" bespaard worden in de brede socioculturele sector. Het sociaal-cultureel werk, erfgoed, kunsten, media, jeugd, … ze moeten er allemaal aan geloven. De LBC-NVK vindt dat onbegrijpelijk.

do 16 okt 2014

De werknemers van De Steiger in Bornem hebben op donderdag 16 oktober het werk neergelegd. Zij protesteren daarmee tegen de manier waarop de instelling voor personen met een mentale beperking gerund wordt.

wo 15 okt 2014

Voor de allereerste keer zullen ook werknemers uit de kinderopvang, de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg en de Vlaamse Centra voor Gezondheid en Preventie die lid zijn van de vakbond een vakbondspremie ontvangen. 75 euro voor wie een voltijdse bijdrage betaalt. 37,5 euro voor wie minder dan een voltijdse bijdrage betaalt.

Laatste blogs

Op www.manifiesta.be, het feest van de solidariteit dat eind september 2014 plaatsvond in Bredene, speelde DAAN de tent volledig plat. Wij spraken met DAAN. Het volledige interview kan je vanaf eind november lezen in de non-profit gazet.

Op donderdag 18 september was het "carfree day". Redenen genoeg voor de militanten van de LBC-NVK in het Heilig Hart ziekenhuis in Mol om de collega's met groot succes aan te zetten om met de fiets naar het werk te komen.

Vet feestje zaterdag 20 september in Bredene. Veel volk op www.manifiesta.be. Wij waren erbij toen DAAN de tent 's avonds volledig platspeelde. De max! 3 keer raden wie we geïnterviewd hebben voor de non-profit gazet? Tip: keicoole gast, steengoeie muziek.

Wil je een land bezoeken met 7% economische groei? Ga naar de Filipijnen.

Om acht uur deze zaterdagmorgen zijn we geland in Brussel.