Laatste nieuws

ma 20 okt 2014

De Vlaamse Regering heeft beslist te besparen. Er "moet" bespaard worden in de brede socioculturele sector. Het sociaal-cultureel werk, erfgoed, kunsten, media, jeugd, … ze moeten er allemaal aan geloven. De LBC-NVK vindt dat onbegrijpelijk.

do 16 okt 2014

De werknemers van De Steiger in Bornem hebben op donderdag 16 oktober het werk neergelegd. Zij protesteren daarmee tegen de manier waarop de instelling voor personen met een mentale beperking gerund wordt.

wo 15 okt 2014

Voor de allereerste keer zullen ook werknemers uit de kinderopvang, de Centra voor Geestelijke Gezondheidszorg en de Vlaamse Centra voor Gezondheid en Preventie die lid zijn van de vakbond een vakbondspremie ontvangen. 75 euro voor wie een voltijdse bijdrage betaalt. 37,5 euro voor wie minder dan een voltijdse bijdrage betaalt.

wo 15 okt 2014

Goed nieuws voor wie werkt in de sector van de gehandicaptenzorg, jongerenwelzijn en het welzijnswerk of in de socioculturele sector. Lid worden van de LBC-NVK is vanaf dit jaar een heel stuk goedkoper. Dankzij de verhoging van de syndicale premie tot 75 euro per jaar voor wie een voltijdse bijdrage betaalt, zijn alle ledenvoordelen 5 maanden per jaar gratis.

vr 10 okt 2014

LBC-NVK non-profit militant Nancy Sterck is er trots op dat de LBC-NVK er in 30 jaar witte woede voor heeft kunnen zorgen dat menswaardig werken tot de pensioenleeftijd in de sector van zorg, welzijn en cultuur toch mogelijk werd. Ze wil niet dat de nieuwe federale regering dat nu ongedaan maakt. In een open brief roept ze het ACV op om ervoor te zorgen dat menswaardig werken in de non-profit mogelijk blijft.

Laatste blogs

Op donderdag 18 september was het "carfree day". Redenen genoeg voor de militanten van de LBC-NVK in het Heilig Hart ziekenhuis in Mol om de collega's met groot succes aan te zetten om met de fiets naar het werk te komen.

Vet feestje zaterdag 20 september in Bredene. Veel volk op www.manifiesta.be. Wij waren erbij toen DAAN de tent 's avonds volledig platspeelde. De max! 3 keer raden wie we geïnterviewd hebben voor de non-profit gazet? Tip: keicoole gast, steengoeie muziek.

Wil je een land bezoeken met 7% economische groei? Ga naar de Filipijnen.

Om acht uur deze zaterdagmorgen zijn we geland in Brussel.

Wat doe je als je huisarrest hebt tijdens een typhoon in een huis zonder elektriciteit (die was d