De voorpagina van de papieren krant de Standaard van maandag 25 augustus kon de prioriteiten en de keuzes van de regeringspartijen niet duidelijker in één beeld vatten.

De Vlaamse regering wil besparen op animatie in de ouderenzorg. Omdat ze ten koste gaan van de ouderen en van de werknemers zal de LBC-NVK die besparingen niet aanvaarden.

Laatste nieuws

do 10 jul 2014

Op 14 februari 2014 keurde de Vlaamse regering het proefproject goed dat de LBC-NVK uitwerkte en samen met de sociale partners indiende. Dat project zal vanaf 1 januari 2015 aan het equivalent van 112 voltijdse onthaalouders een werknemersstatuut geven. Op donderdag 10 juli 2014 werd de projectoproep naar alle diensten voor onthaalouders verstuurd.

wo 2 jul 2014

De kilometervergoeding voor dienstverplaatsingen wordt vanaf 1 juli 2014 verhoogd.

di 1 jul 2014

De werknemers van het woonzorgcentrum Vesalius in Brasschaat legden op maandag 30 juni een uur het werk neer. Ze verzetten zich tegen de plannen van het gemeentebestuur om het OCMW-rusthuis (gedeeltelijk) te privatiseren.

di 1 jul 2014

Na enkele maanden onderhandelen slaagde de LBC-NVK er in om met de directie van rusthuizengroep Armonea afspraken te maken en enkele collectieve arbeidsovereenkomsten af te sluiten.

ma 23 jun 2014

Goed nieuws voor wie in een ziekenhuis, in de psychiatrie, in de ouderenzorg of in een revalidatiecentrum werkt. Vanaf dit jaar bedraagt de vakbondspremie 90 euro voor wie volledige ledenbijdragen betaalt en 45 euro voor wie deeltijdse ledenbijdragen betaalt.

Laatste blogs

Wil je een land bezoeken met 7% economische groei? Ga naar de Filipijnen.

Om acht uur deze zaterdagmorgen zijn we geland in Brussel.

Wat doe je als je huisarrest hebt tijdens een typhoon in een huis zonder elektriciteit (die was d

Nog voor tyfoon Glenda en Yolanda was er in 2012 tyfoon Pablo die een deel van Mindanao teisterde

Tyfoon Glenda is uitgeraasd op de Filipijnen. Geen programma voor ons vandaag – helaas.