Op zondag 25 mei bepalen wij welke politiek verkozenen de komende jaren de touwtjes in handen zullen hebben in het Vlaamse, federale en Europese parlement.

Laatste nieuws

di 20 mei 2014

Op woensdag 14 mei 2014 voerde de Federatie Diensten Begeleid Wonen actie op het Martelaarsplein in Brussel. De Federatie vreest dat de nieuwe financieringswijze van de sector ervoor zal zorgen dat haar doelpubliek uit de boot zal vallen.

ma 12 mei 2014

12 mei is de dag van de verpleegkundige. En dat is niet toevallig. Op 12 mei 1820 werd Florence Nightingale, een Brits verpleegster, pionier en grondlegger van de moderne verpleging geboren.

wo 7 mei 2014

De uitbreiding van het systeem van lastenverlagingen in de non-profit, betekent dat er ruim 170 voltijds werknemers bijkomen. Deze jobs gaan naar de mobiele equipes. Een deel van dit personeel gaat naar de opstart van mobiele equipes voor logistieke medewerkers.

wo 30 apr 2014

Op woensdag 23 april 2014 keurde het Vlaams parlement het ontwerp van decreet over de persoonsvolgende financiering voor personen met een beperking goed. De LBC-NVK zal niet toelaten dat die nieuwe financiering leidt tot minder kwaliteit en een afbraak van de loon- en arbeidsvoorwaarden van het personeel.

do 24 apr 2014

Als werknemer van de sector een volwaardig diploma verpleegkunde behalen, met behoud van loon? Ja, dat kan. Van bij de start was de LBC-NVK karrentrekker van dit unieke project.

ma 7 apr 2014

Op1 april sloot het zelfstandig kinderdagverblijf Baby Bell in Roeselare om 1 dag later opnieuw open te gaan. Mark Selleslach, nationaal secretaris LBC-NVK non-profit, vraagt zich af of dat het soort zorg is die Vlaanderen wilt en stuurde een open brief naar de Vlaamse volksvertegenwoordigers.

Laatste blogs

Heel wat bezoekers van onze Witte Woede-website kennen me allicht als 'de' fotograaf van deze web

Vandaag, donderdag 20 maart, is het heerlijk lenteweer. De terrasjes en ijsjesventers lonken!

Op 7 februari 2014 organiseerde het actieplatform Gezondheid & Solidariteit een actie tegen privatisering in de zorg. Huisarts Carmen San José Perez woont in Madrid. Ze strijdt met de Spaanse witte woede tegen de privatisering van ziekenhuizen en gezondheidscentra in Spanje.

Op 7 februari 2014 organiseerde het actieplatform Gezondheid & Solidariteit een actie tegen privatisering in de zorg. We spraken met de Portugese dokter Luis Castelo-Branco, een apotheker en gastprofessor aan de medische school van Algarve. Hij bestudeert de impact van de crisis op de gezondheidszorg in Portugal.

Op 7 februari 2014 organiseerde het actieplatform Gezondheid en Solidariteit, waar de LBC-NVK ook deel van uitmaakt, een actie in Brussel. Een tweehonderdtal militanten bezochten ambassades van Europese landen en gaven daar een manifest af. Met de Europese verkiezingen van 25 mei 2014 in het achterhoofd willen ze de regeringen en kandidaten dwingen om meer na te denken over deze kwestie.