Handen af van onze loopbaanregeling non-profit (ADV-dagen)

di 8 nov 2016 -- Mark Selleslach

De regering valt onze loopbaanregeling van de non-profit (de ADV-dagen) aan. Als we de ministers laten doen dan zullen sommige werknemers 5 jaar langer moeten werken vooraleer ze recht krijgen op de ADV-dagen. Van de andere werknemers wil de regering de ADV-dagen zelfs helemaal afschaffen.

Ondertussen heeft de regering alle deuren om minder te gaan werken al vakkundig gesloten. En nu moeten de ADV-dagen, de enige maatregel die er in de non-profit voor zorgt dat wij het werk kunnen blijven volhouden, er dus ook aan geloven. Die beslissing is slecht, dom en schandalig!

Het is genoeg geweest.

Die idiote beslissing moet weg.

Kom naar de nationale non-profit betoging:

Donderdag 24 november 2016
10u30 Brussel-Noord

Lees ook: 

Federale regering zet het mes in loopbaanregeling zorgsector

ma 24 okt 2016 -- Mark Selleslach

De loopbaanregeling van de zorgsector houdt in dat de arbeidsduur in de sector (38 uur op voltijdse basis) vanaf de leeftijd van 45 jaar elke vijf jaar met twee uur per week verminderd wordt. De regering wil de aanvangsleeftijd optrekken tot 50 jaar en de regeling afschaffen voor werknemers die geen zorgberoep hebben.

Betoog op 24 november in Brussel samen met ons voor een nieuw sociaal akkoord

do 20 okt 2016 -- Mark Selleslach

Kwaliteitsvolle zorg, welzijn en cultuur is cruciaal voor onze samenleving. De werknemers van de non-profit zetten zich daar elke dag met hart en ziel voor in. Die kwaliteit bieden lukt niet zonder degelijke loon- en werkvoorwaarden. De non-profit werkers hebben het volste recht om die te eisen en om oplossingen voor de knelpunten op tafel te leggen. Het kan én moet beter.