LBC-NVK reageert op verkoop rusthuizen door Senior Assist

do 8 jun 2017 -- Hilde Schepens

De rusthuisgroep Senior Assist verkoopt 8 rusthuizen omwille van financiële problemen. Dat werd, niet onverwacht, vandaag bekendgemaakt op een bijzondere Ondernemingsraad.

De 8 rusthuizen worden overgedragen aan Senior Living Group. De LBC-NVK is in een eerste reactie tevreden dat er geen gevolgen zijn voor het personeel en de bewoners.

Wel blijven wij bezorgd over de tewerkstelling en de continuïteit van de zorg in de 28 overgebleven woon- en zorgcentra van Senior Assist. Op de Ondernemingsraad heeft de LBC-NVK daarover garanties gevraagd aan de directie.

De situatie van Senior Assist toont nogmaals de noodzaak voor bijkomende regels rond financiële transparantie, continuïteit van de zorg en grenzen aan de commercialisering in de ouderenzorg.

Sectoren: 
Lees ook: 

LBC-NVK niet verbaasd over cijfers tekorten aan plaatsen in woonzorgcentra

wo 23 nov 2016 -- Olivier Remy

De cijfers over het tekort aan plaatsen in Vlaamse woonzorgcentra, gepubliceerd door professor Christel Geerts van de VU Brussel, verbazen de LBC-NVK in het geheel niet. Om het aanbod aan plaatsen met 22.000 eenheden te kunnen uitbreiden moeten minstens 11.200 voltijds equivalenten worden opgeleid, aangeworven en gefinancierd. Het gaat dan vooral om verpleegkundigen en zorgkundigen.

Zo ervaren werknemers werken in de ouderenzorg

za 4 jul 2015 -- Olivier Remy

De LBC-NVK wilde weten hoe werknemers in de ouderenzorg denken over werken in de sector in tijden van gestegen werkdruk. Meer dan 2000 werknemers namen deel aan de bevraging. Met de resultaten van de enquête wil de LBC-NVK de problemen in de sector aan de kaak stellen en aandacht vragen voor de noden en eisen van de werknemers. Lees hier het rapport met de resultaten.