Een dertiende maand voor de opvoedingssector

Nood aan wat licht in deze donkere tijden? Wel, dit jaar wordt uw eindejaarspremie gevoelig verhoogd. Tot op het niveau van uw maandloon zelfs. ACV Puls realiseerde deze verhoging in het sociaal akkoord van 2018. En daar houdt het niet mee op. Op dit moment wordt er met overheid en werkgevers opnieuw onderhandeld over betere lonen en werkomstandigheden.

De verhoging van de eindejaarspremie is een logische waardering voor de dagdagelijkse inzet van het personeel van de Vlaamse zorg- en welzijnssectoren. Toch kwam ze er niet vanzelf. Ze is het resultaat van lang en volgehouden vakbondswerk van ACV Puls, in aanloop van VIA 5.

Zijn we tevreden? Zeker! Is het werk af? Allesbehalve! U mag op ACV Puls blijven rekenen. De coronacrisis toont nog maar eens aan dat meer personeel en betere lonen en werkomstandigheden absoluut nodig zijn.

Afgelopen maand bezorgden we de overheid en de werkgevers alvast onze eisenbundel voor een nieuw sociaal akkoord, dat we nog voor het einde van het jaar willen afronden.
Hopelijk mogen we nog voor de feestdagen dus opnieuw met goed nieuws komen. Intussen kan u alvast genieten van een volwaardige dertiende maand. Want werkbaar werk tegen een degelijk loon, daar staan wij voor. De komende vier jaar meer van dat? Stem dan bij de aankomende verkiezingen op ACV Puls.

Vragen over de premie of nood aan meer informatie? Dan bent u altijd welkom bij de vakbondsafgevaardigden van ACV Puls in jouw instelling of dienst, of in één van onze talrijke secretariaten in Vlaanderen of Brussel.