Non-profit van de partij op ManiFiesta 2022

Naar goede gewoonte kan je ACV Puls ook dit jaar weer terugvinden op ManiFiesta: het feest van de solidariteit. Het festival vindt plaats tijdens het weekend van 17 en 18 september.

Ook onze non-profit sectorverantwoordelijken zijn van de partij.

Zo kan je op zaterdag om 11.30 in Carré Sante Olivier Remy (sectorverantwoordelijke ouderenzorg) volgen tijdens het debat ‘Bezorgd over onze ouderenzorg’.

“Ook na corona blijft de ouderenzorg in crisis. Personeelstekorten stapelen zich op en de prijzen blijven stijgen voor de bewoners. Meer dan ooit is er nood aan investeringen in een kwaliteitsvolle en betaalbare publieke ouderenzorg, maar het tegendeel is waar. Steeds meer woonzorgcentra vallen ten prooi aan de groei van grote commerciële zorgbedrijven. Hun winsthonger brengt gevolgen met zich mee: er werkt gemiddeld 20% minder personeel, de prijs is 200 euro duurder en ze besparen op essentiële zaken als voedsel, verzorgend materiaal en animatie.

Onze ouderen, die heel hun leven hebben bijgedragen, en het zorgpersoneel, de helden van de coronacrisis, verdienen beter. Wij gaan daarom in debat met diverse gasten over de gevolgen van de commercialisering en het belang van een sterke publieke ouderenzorg.”

Op zondag neemt Nathalie Winters (sectorverantwoordelijke kinderopvang) deel aan het debat ‘Crèches in crisis. Strijd voor kwaliteit’ om 13.00u in Debattent A.

"De kinderopvang is in crisis. Negen is te veel, klonk het luid en duidelijk de afgelopen maanden. De werkdruk is torenhoog, de lonen veel te laag, contracten niet sociaal, vacatures onbeantwoord. Terwijl een kwalitatieve kinderopvang een belangrijke start is voor een kind, gaat het gebukt onder desinvestering. Maar de sector, de vakbonden en de ouders tonen een grote strijdbaarheid voor een kinderopvang waar het kind centraal staat. Kom luisteren wat de problemen vandaag zijn en hoe we verandering kunnen afdwingen."

Het beloven alvast boeiende debatten te worden. Zeker komen kijken dus!

Een volledig overzicht van alle workshops en debatten waar ACV Puls aan deelneemt vind je hier

Het volledige programma van ManiFiesta kan je terugvinden op hun website