Naar volledige IFIC-lonen vanaf juli 2021!

In 2016 werd beslist de lonen en de erg verouderde functie-indeling in de zorgsector grondig te vernieuwen. Enkele jaren geleden ging de eerste fase van de nieuwe lonen in. Door een gebrek aan middelen was die eerste stap beperkt.
Door de nieuwe akkoorden, kunnen de nieuwe IFIC-lonen nu volledig betaald worden.
Zo zie je maar, ons vakbondswerk en de grote actie van 18 juni vorig jaar hebben geloond!

Wat staat er te gebeuren?

VOOR ALLE WERKNEMERS
Het loon van de maand juli 2021 zal het eerste volledige IFIC-loon zijn!

BEN JE NOG NIET INGESTAPT IN IFIC?
Dan kreeg je ten laatste op 1 juni 2021 een IFIC-loonsimulatie van je werkgever. Daarop kan je zien wat het nieuw systeem betekent voor jouw loon.

Goed om weten:

  • Je kan de keuze maken om in te stappen in het nieuwe loon. Ook als je nieuwe loon op een later moment voordeliger wordt, moet je de keuze om in te stappen nu maken.
  • Kies je voor het behoud van je huidige loon? Dan wordt dit verder betaald tot het einde van de tewerkstelling bij je huidige werkgever, met inbegrip van alle toekomstige verhogingen door anciënniteit of indexatie.
  • Ook de verpleegkundigen met een premie Bijzondere Beroepstitel of Bijzondere Beroepsbekwaamheid krijgen nu de keuze om wel of niet in te stappen. In jouw IFIC-loonsimulatie moet je de keuze maken tussen de ific-loonschaal of het behoud van je bestaande loon en premie.
  • Vergeet niet om je keuze tijdig te maken. Maak je je keuze te laat, dan behoud je je huidige loon.

AL INGESTAPT IN IFIC?
Vanaf juli 2021 zal je loon automatisch worden verhoogd tot 100% van je IFIC-loonschaal.

Benieuwd en wil je zelf je mogelijk voordeel (vanaf juli) uitrekenen? Dat kan! Surf naar onze tool. Daar kan je je eigen simulatie maken. Zelfs als je al eerder was ingestapt, kan je hier berekenen hoeveel loon erbij zal komen vanaf juli 2021.

HEB JE NOG VRAGEN?
Heb je vragen over IFIC, of wil je advies, dan kan je terecht bij de ACV Pulsafgevaardigden op je werk. Ook de ACV Pulscollega’s helpen je graag.

Meer informatie lees je in onze pamfletten die je hieronder kan downloaden:

Downloads: 

Download hier het pamflet voor de ouderenzorg, revalidatiesector, pvt's en beschut wonen

Download hier het pamflet voor de ziekenhuizen, thuisverpleging, wijkgezondheidscentra, diensten voor het bloed