17.000 keer ‘een sociaal akkoord nu!’ – de lente van de non-profit is stevig begonnen

di 21 mrt 2017 -- Redactie

Dinsdag 21 maart trokken 17.000 werknemers uit alle sectoren van zorg, welzijn en cultuur door Brussel. Een stevig begin van de lente van de non-profit en een duidelijk signaal aan de politieke overheid. Een nieuw akkoord moet en zal er komen!

Na de succesvolle acties van november en december hadden we een onderhandelingskalender afgesproken met de regeringen. Veel meer dan samenkomsten met de regering en de werkgeversorganisaties zijn dit tot nu toe niet. Van echte onderhandelingen is nog geen sprake.

Daarom kwamen we opnieuw op straat. Het is hoog tijd dat de politieke overheid de onderhandelingen ernstig neemt en dat de onderhandelingen concreet worden.

De betoging eindigde met een strijdbare meeting en een reuzepicknick op de vismarkt. Vol sfeer en overtuiging, onder een lentezonnetje. Werknemers uit verschillende sectoren getuigden over de toegenomen werkdruk, over het personeelstekort, over wat beter kan aan de arbeidsomstandigheden.

Dankje aan iedereen die er bij was. En we stoppen niet. Een sociaal akkoord moet er komen. Daarvoor gaan we blijven strijden.

Lees ook: 

In de ziekenhuishervorming worden nergens middelen voorzien om de werkdruk aan te pakken

di 7 mrt 2017 -- Redactie

Vakbondssecretaris Ine Hermans schrijft naar aanleiding van alweer een nieuwe reorganisatie in een ziekenhuis een open brief aan minister De Block. Ine klaagt aan dat er in de ziekenhuishervorming nergens middelen worden voorzien om de werkdruk aan te pakken.

Witte woede boekt eerste resultaat in strijd voor nieuwe sociale akkoorden

do 22 dec 2016 -- Redactie

1 000 werknemers uit zorg, welzijn en cultuur voerden op donderdag 22 december in Brussel actie aan het kabinet van federaal minister De Block en aan de Vlaamse regering. De actie heeft alvast een eerste succes opgeleverd. Op 17 januari 2017 beginnen we te onderhandelen met de twee regeringen over nieuwe sociale akkoorden in de non-profit.