Akkoord tussen LBC-NVK-afvaardiging en directie AZ Groeninge

wo 3 mei 2017 -- Redactie

De afgevaardigden van de LBC-NVK en de directie van het Kortrijkse AZ Groeninge-ziekenhuis hebben een akkoord bereikt. Onze afgevaardigden kunnen met trots aankondigen dat er 65 extra voltijdse werknemers worden ingezet op de diensten.

De spanning in het ziekenhuis liep de voorbije weken hoog op. Er werd al een aantal maanden overlegd met de directie over de personeelsplanning. Toen de directie bij dat overleg besparingsplannen op tafel legde, was dat de druppel teveel voor onze afgevaardigden en de werknemers. De overheid bespaart al een tijdje op de ziekenhuisbudgetten en dat laat zich ook op de werkvloer voelen. De werkdruk wordt echt onhoudbaar voor het personeel.

Daarop nam de LBC-NVK het voortouw in protestacties tegen deze besparingsplannen. Er werden flyers uitgedeeld om het personeel te informeren en infomomenten gepland.
Dat vele personeelsleden zich spontaan aansloten bij deze acties, bewijst dat vele collega’s de buitensporige werkdruk en stress meer dan beu zijn. Het toont ook dat het standpunt van de LBC-NVK gedeeld werd door vele, vele collega’s.

Enkel protesteren zonder een alternatief te bieden, is niet onze stijl. Dus werkte de LBC-NVK ook een eigen onderbouwd voorstel uit, waarbij door wat verschuivingen en efficiëntere planning méér personeel kon ingezet worden met een beperkte kostprijs.

Het water tussen directie en vakbond bleek diep, waardoor een akkoord enige tijd uitbleef. Er stond zelfs al een verzoeningsvergadering gepland. Maar uiteindelijk werden alle partijen het eens over een plan waarbij in totaal 65 extra voltijdse werknemers zullen ingezet worden op de verschillende diensten.

Eens te meer blijkt dat je met onderhandelingen, ondersteund met acties, resultaten boekt. Volhouden loont.

Sectoren: 
Lees ook: