Betoog op 24 november in Brussel samen met ons voor een nieuw sociaal akkoord

do 20 okt 2016 -- Mark Selleslach

Kwaliteitsvolle zorg, welzijn en cultuur is cruciaal voor onze samenleving. De werknemers van de non-profit zetten zich daar elke dag met hart en ziel voor in. Die kwaliteit bieden lukt niet zonder degelijke loon- en werkvoorwaarden. De non-profit werkers hebben het volste recht om die te eisen en om oplossingen voor de knelpunten op tafel te leggen. Het kan én moet beter.

Met alle sectoren van zorg, welzijn en cultuur geven we op donderdag 24 november een krachtig signaal aan de regering: er moet een nieuw sociaal akkoord komen! De regering kan niet blijven weigeren om daarover te onderhandelen. Het nieuwe Non-Profit Plan, met concrete eisen voor een sociaal akkoord, ligt nu al lang genoeg te wachten op hun tafel. Het is hoog tijd dat ze er iets mee doen.

Hoe geraak je in Brussel?

Check de vervoersafspraken!

Lees ook: 

Federale regering zet het mes in loopbaanregeling zorgsector

ma 24 okt 2016 -- Mark Selleslach

De loopbaanregeling van de zorgsector houdt in dat de arbeidsduur in de sector (38 uur op voltijdse basis) vanaf de leeftijd van 45 jaar elke vijf jaar met twee uur per week verminderd wordt. De regering wil de aanvangsleeftijd optrekken tot 50 jaar en de regeling afschaffen voor werknemers die geen zorgberoep hebben.

Reacties

Door Standaert Ingrid op

Ze willen de rimpeldagen afschaffen voor de mensen die geen zorgfunctie hebben. Wablief ! Ik ben logistiek in patiententransport als dit niks te maken heeft met zorg voor de patiënt. De landingsbaan wordt steeds uitgesteld. Ik werk 38 jaar fulltime ! Mijn lichaam is op ! Nu tot 2019 kan je op 55 in landingsbaan gaan. Ik wordt 55 in 2019, maar dan verschuift het terug 5 jaar, val dus terug uit de boot en dan reeds 43 jaar op de teller. Dat ze eens rekening houden met de jaren op de teller! Om wanhopig van te worden.

Door Wouters N op

Mensen in onderhoud, die dagdagelijks instaan om al heel vroeg in de morgen alle lokalen , leefruimtes enz.. Schoon te maken, trappenhallen, zalen enz... Sleuren met emmers water, zij zorgen inderdaad niet voor de patiënten, maar hebben ook geen licht werk, ook hun lichaam is op, ook hun rug laat te wensen over, hopelijk word ook aan ons gedacht, wij zijn blij met wat extra dagen rust om het te trekken tot aan pensioen!! We worden dikwijls in de vergeethoek gestoken!