Directie Kind en Preventie vzw weigert haar koers te wijzigen

wo 28 jun 2017 -- Jacinta Van De Wal

Op woensdag 28 juni 2017 voerde de LBC-NVK actie tijdens de algemene vergadering van Kind en Preventie vzw. De actievoerders wilden de leden van de algemene vergadering op de hoogte brengen van de plannen van de directie en hen vragen te kiezen voor kwalitatieve dienstverlening.

Op donderdag 18 mei 2017 kondigde de directie van Kind en Preventie vzw een intentie tot collectief ontslag aan. Het gaat over de groep artsen-bedienden, maar liefst 65 werknemers op een totaal van 130 mensen. Als alternatief biedt de directie de gedupeerden een overstap naar het zelfstandig statuut aan. Ze krijgen van de directie tot 31 augustus de tijd om over te stappen of op te stappen.

De LBC-NVK vindt dit totaal onaanvaardbaar en pleit voor het behoud van het werknemersstatuut en de annulatie van het collectief ontslag. Maar daar wilt de directie niets van horen. Een verzoeningsgesprek kon helaas geen soelaas brengen.

“De directie houdt het been stijf en weigert haar koers te wijzigen”, zegt Jacinta Van De Wal, vakbondssecretaris van de LBC-NVK. “Er zal een actieplan opgesteld worden. We zullen alle actievormen en mediakanalen gebruiken om het sociaal overleg terug op te starten”.

Enkele actievoerders mochten even de algemene vergadering bijwonen. Daar bleek dat de intentie tot collectief ontslag geen agendapunt was. Sommige leden van de algemene vergadering wisten zelfs niets af van de plannen van de directie.

De LBC-NVK gaat dit niet zomaar laten passeren. Het is van groot belang dat we samen de druk op de directie en de Raad van Bestuur blijven opvoeren.

Wordt vervolgd!

Sectoren: