Klok 30 jaar terugdraaien ook slechte zaak voor CAW's, jongerenwelzijn, CKG's

vr 29 apr 2016 -- Fatiha Dahmani

De regering wil de gehandicaptenzorg opsplitsen in vergunde en niet vergunde zorg. Daarmee zet ze in de sector de deur open voor commerciƫle spelers. De werkgeversorganisaties van hun kant willen de personeelsnormen helemaal afschaffen. Die plannen zullen ook grote gevolgen hebben voor de werknemers in de CAW's, jongerenwelzijn, CKG's, ...

Lees ook: 

Gehandicaptenzorg, jongerenwelzijn en welzijnswerk waarschuwen Vlaamse regering op 19 juni

do 11 jun 2015 -- Fatiha Dahmani

Op vrijdag 19 juni geeft de LBC-NVK met alle sectoren van de zorg, welzijn en cultuur een stevige waarschuwing aan de Vlaamse en de federale regering. Ook de sector van de gehandicaptenzorg, jongerenwelzijn en welzijnswerk zal er zijn met een waarschuwing aan de Vlaamse regering.

Ganspoel confronteert kabinet Vandeurzen met bezorgdheid werknemers

ma 4 mei 2015 -- Rosa

Op maandag 13 april 2015 had de vakbondsafvaardiging van Ganspoel een onderhoud met het Kabinet van Vlaams minister van Welzijn Jo Vandeurzen. Daarmee wilde ze de bezorgdheid van de werknemers over de besparingen en de dreiging van commercialisering in de sector overbrengen.LBC-NVK-afgevaardigde Rosa schreef een verslagje van de ontmoeting.

Besparen op welzijn is foute keuze

wo 18 mrt 2015 -- Fatiha Dahmani

De Vlaamse welzijnssector trekt aan de alarmbel. Vakbonden, werkgevers- en gebruikersorganisaties protesteren in een gezamenlijke platformtekst tegen de besparingen op welzijn. Ze vragen dat de Vlaamse regering in de zorg en welzijn investeert in plaats van te besparen. Alleen zo kan er een kwaliteitsvol antwoord gegeven worden op de welzijnsnoden van alle burgers.

Actie tegen besparingen en voor correcte financiering op 20 maart

vr 27 feb 2015 -- Fatiha Dahmani

In 2015 bespaart de Vlaamse regering meer dan 15 miljoen euro in de sector van de gehandicaptenzorg, jongerenwelzijn, het algemeen welzijnswerk, de CIG's en de CKG's. Op zorg wordt niet bespaard. Integendeel, om goede zorg te kunnen geven zijn bijkomende investeringen nodig. Om die eisen kracht bij te zetten, organiseert de LBC-NVK op vrijdag 20 maart om 11 uur een eerste actie op het Martelarenplein in Brussel.

LBC-NVK wil correcte moderne personeelsnorm

ma 26 jan 2015 -- Fatiha Dahmani

Een personeelsnorm bepaalt het minimaal aantal personen op de werkvloer. De regering wil besparen in de sector van de gehandicaptenzorg, jongerenwelzijn en het welzijnswerk. Sociale ondernemers krijgen van de regering de volledige vrijheid om zonder enige vorm van regels het werk te organiseren. Van een personeelsnorm is nergens sprake. De LBC-NVK wil een moderne correcte personeelsnorm die rekening houdt met de gestegen zorgzwaarte.