LBC-NVK legt Vlaams parlement uit waarom investeren in ouderenzorg nodig is

do 23 apr 2015 -- Olivier Remy

Begin maart heeft de LBC-NVK, samen met de andere vakbonden, de werkgeversorganisaties en de organisaties van de gebruikers de Vlaamse regering een open brief gestuurd om de besparingen in de ouderenzorg en gezinszorg aan te klagen. Een antwoord van minister-president Bourgeois hebben we nog altijd niet ontvangen. Echt beleefd kan je dat niet noemen. Als de Vlaamse Regering niet wil ingaan op de vragen naar meer personeel en duidelijkheid over de toekomst van de ouderenzorg en de gezinszorg dan zullen we actie moeten voeren én onszelf moeten uitnodigen voor een gesprek. Ondertussen werden we op woensdag 22 april 2015 uitgenodigd door de Commissie Welzijn van het Vlaams Parlement.

Lees ook: 

LBC-NVK wil geen besparingen in ouderenzorg en gezinszorg

za 28 mrt 2015 -- Olivier Remy

Begin maart heeft de LBC-NVK de Vlaamse regering een open brief gestuurd om de besparingen in de ouderenzorg en gezinszorg aan te klagen. Door wat wij in de pers vernemen over de begrotingscontrole vrezen wij dat de Vlaamse regering nog extra wil besparen op de sector. Daarom hebben we een dringend onderhoud met ministers Bourgeois en Vandeurzen gevraagd. Wanneer de Vlaamse regering haar beleid niet verandert, dan sluiten we acties niet uit.

Ine en Olivier leggen impact regeringsmaatregelen op werknemers non-profit uit

ma 24 nov 2014 -- Redactie

De provinciale stakingsdag op maandag 24 november in Antwerpen tegen de maatregelen van de Vlaamse en de federale regering was een groot succes. Vakbondssecretarissen van de LBC-NVK Ine Hermans en Olivier Remy leggen de impact van de regeringsmaatregelen op de werknemers van zorg, welzijn en cultuur uit.