LBC-NVK wil weten wat jij denkt over je werk in de ouderenzorg

di 19 mei 2015 -- Olivier Remy

Door de besparingen van de overheid en de vergrijzing van de bevolking staan de rusthuizen voor veel onzekerheden en uitdagingen en zijn het personeelstekort en de werkdruk aan het stijgen.

De LBC-NVK wil via een grote enquête te weten komen hoe jij, als werknemer in de ouderenzorg, denkt over werken in de sector. Met de resultaten van de enquête willen we de problemen in de sector aan de kaak stellen en aandacht vragen voor de noden en eisen van de werknemers.

Werk je in de ouderenzorg, vul dan hier de enquête online in. Iedere werknemer uit de ouderenzorg kan de enquête invullen.

Eind juni brengen we de sectorresultaten naar buiten. Na de zomer stellen we de resultaten per rusthuis in aparte rapportjes voor. Zo krijg je een idee van de situatie in jouw instelling en hoe je collega's hun werk ervaren.

Met de enquête wil de LBC-NVK niet alleen peilen naar wat er leeft bij de personeelsleden maar daar vooral, als grootste vakbond in de sector, een stem aan geven.

Alvast bedankt voor je medewerking.

Olivier Remy, sectorverantwoordelijke ouderenzorg LBC-NVK

Sectoren: 

Reacties

Door Nancy op

De grootste ramp voor de zorgsector is dat groepen rusthuisen opkopen!
16 jaar werkte ik met veel liefde en gedrevenheid in vzw RVT Home 't hoge maar toen werden we "opgekocht" door Senior Living Group! Begin van erge ellende voor het personeel en bewoners! Die rotgroep wil enkel en allen winst ten koste van......Eigenheid? Bewoners als familie op de eerste plaats? Aangename werkomgeving? Ze kunnen het in hun folder goed zeggen maar geen van dit alles is er nog te vinden in tegendeel. Heb het daar onder SLG nog kleine 3 j uitgehouden. Na 18,5 j heb ik dus mijn ontslag ingediend want voor zo'n rotgroep kon en wou ik niet meer werken! Veel te weinig personeel, geen structuur meer, geen deftig beleid... Zo'n groep maakt van het personeel stressbommen!!! Dit erge probleem in de zorg moet dringend aangepakt worden!!!

Door Mincke Cynthia op

Geachte,

Ik vind het jammer,
dat we geen werkzekerheid meer hebben.
Ik had recht op 4 tijdelijke contracten,
en eens ze me een vast contract moesten geven,
hebben ze me laten weten dat ze me niks meer lieten tekenen.
Mits ik te sociaal ben.

Door Vanessa op

Wat er ook veel gebeurd is mensen aannemen en ze naar hun lokken door een full time te beloven. Hier wacht ik nu al bijna 2 jaar op en als je hen erover aanspreekt hebben ze geen fulltime nodig.

Door Valentine op

Het blijvend tekort aan personeel stoort mij enorm. Ook het "premie-systeem" dat werkgevers vooral in zorg instellingen toepassen stuit me enorm tegen de borst. Ze krijgen premies als ze een werkloze oppikken geven hen een zes maanden proefcontract en voldoen dan zogezegd niet om dan opnieuw iemand op te pikken en zo gaat het maar door. Ook is het een feit dat de tijdsdruk tijdens de ochtend zorg schandalig is. Een kwartier per kamer dwz persoon uit bed halen, op het toilet zetten wassen aankleden bed opmaken en kamer opkuisen 15 min!!!!!! Waar is dan de kwaliteit naar toe?
Bewoners worden vergeten op het toilet. Zitten soms meer alleen op hun veel te kleine kamers of moeten elkaar gezelschap houden in de leefruimtes. Ook voor de middag rust wordt er vaak ( bij demente) geen tijd meer vrijgemaakt om ze in hun bed te leggen en rusten ze in de zaal in een zetel of rolstoel. Triestig en schrijnend is dit om als personeel te moeten doen. Vaak denken we het zou eens mijn (groot)moeder of (groot)vader moeten zijn.

Door Vanessa op

Warme zorg bieden is niet meer haalbaar en de mensen worden nummers ipv personen. Het is niet meer menselijk voor zowel bewoners als personeel en is zowel mentaal als fysiek moordend voor beide partijen...

Door Christiane Van... op

In een rusthuis zijn er werkpaarden en luxepaarden. Terwijl 2 verzorgenden tegen de klok moeten werken 's morgens zijn er 2 kinesisten, 3 logistieken, 3 animators, 1 hoofdverpleegster gezellig aan het keuvelen. De luxepaarden krijgen ook AV dagen, zelfs het administratief personeel. Iemand die nadenkt kan dit niet langer aanzien en er is maar 1 woord voor: Schrijnend! Van kwaliteit trekken ze zich niets aan, als 't maar opbrengt. Schone schijn noem ik dat.

Door Dominique op

Wat wraakroepend is bij ons in de instelling is dat alle leidinggevende 'postjes' zoals sociale diensten, hoofdverpleegsters, ergo , -zeer goede vriendjes zijn van de directeur, zodat er absoluut niet kan gediscusieerd worden, want wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Verzorgende en andere -niet vriendjes worden monddood gemaakt. Ik,duld niet langer, dit is wraakroepend.!!

Door Katty op

Door te hoge werkdruk worden de bewoners minder goed verzorgd en vergeet dan dikwijls de aandachtspunten die gedaan moeten worden. Te weinig tijd om materiaal aan te vullen om de verzorging vlot te kunnen laten verlopen zodat andere collega's ook terug tijd verliezen! Het is één vicieus cirkel. De bewoners voelen zelfs onze stress. Het is schandalig dat de bewoners zoveel moeten betalen voor de zorg die ze maar krijgen! Zelf kunnen de mensen nog een paar stapjes nemen van de rolstoel naar de zetel, daar hebben we nog de tijd niet voor om de mensen in hun eigen waarde te behouden!!! Ik hoop dat er dringend iets word aan gedaan! Meer personeel.

Door anoniem op

Volledig eens: hoge werkdruk voor verzorgende en verpleegkundigen, je krijgt s ’ morgens een klein kwartiertje per bewoner ook voor bad geven dit is niet meer menselijk en dit rijmt niet met het idee waarom ik dit toch mooi beroep gekozen heb.

Het lijkt meer op werken aan de lopende band op een fabriek waar de bewoners een nummer zijn maar ook verpleging en verzorging want die krijgen er nog extra taken boven op!

Meer krachten op de werkvloer gevraagd en niet nog een extra luxe post voor directie of dg.

Pagina's