Leiding De Spiegel gereorganiseerd

do 14 jul 2016 -- Jacinta Van De Wal

In mei kon je hier al lezen dat er binnen De Spiegel VZW een conflict was zowel tussen de directieleden onderling als tussen de directie en de werknemers. De Spiegel is een organisatie van behandelingscentra voor drugsverslaafden, met vestigingen in Kessel- Lo, Asse en Halle.

Vanaf 10 mei gingen de werknemers van de VZW in actie modus. Elke week organiseerden ze minimaal twee acties, zowel in de behandelingscentra als daarbuiten. Mails werden voortaan verstuurd voorzien van een handtekening met een aangepaste boodschap. Met spandoeken, ooglapjes en reddingsboeien toonden de werknemers aan dat hun organisatie stuurloos was.

Om de gesprekken tussen aan de ene kant de directieleden onderling en aan de andere kant de directie en het personeel opnieuw vlot te trekken stelde de raad van bestuur een extern bemiddelaar aan.

Op 10 juni vergaderde de raad van bestuur om een oplossing vorm te bereiken. Tegelijkertijd voerden de werknemers aan de ingang van de vestiging in Kessel-Lo een actie. Ze overhandigden een pamflet met de eisen die een maand eerder op een eerste actievergadering door het personeel werden geformuleerd.

Een uur na de start van de bijeenkomst van de raad van bestuur werd meegedeeld dat de algemeen directeur met onmiddellijke ingang werd ontslagen. De leiding van De Spiegel zal worden gereorganiseerd in functie van de echte noden van De Spiegel.

Het spreekt voor zich dat de LBC-NVK de situatie in De Spiegel van zeer dichtbij zal opvolgen. In september maken wij opnieuw een stand van zaken op.

Lees ook: