Personeel AZ Groeninge in verzet tegen besparing op personeel

do 20 apr 2017 -- Redactie

Het rommelt in het Kortrijkse AZ Groeninge, één van de grootste ziekenhuizen van het land. Vakbonden en directie onderhandelen er over de personeelsplanning.

Niet voor het eerst legde de ziekenhuisdirectie daarbij besparingsplannen op tafel. Hetzelfde werk met minder mensen doen, zien de vakbondsafgevaardigden van de LBC-NVK niet zitten. De werkdruk is al erg hoog.

Al jaren vraagt de LBC-NVK om meer volk op de vloer. Maar meer dan gesprekken en wat verschuivingen die het probleem enkel verplaatsen, bracht dat nog niet op.

De LBC-NVK wil geen besparingen op personeel, maar bijkomend personeel aanwerven om de werkdruk aan te pakken en de kwaliteit van de zorg te verzekeren. Veertig personeelsleden extra, staat er in ons voorstel, dat rekening houdt met de financiële draagkracht van het ziekenhuis én met de door de overheid opgelegde besparingen.

De onderhandelingen met de directie worden volgende week verder gezet. Ondertussen bevraagt de vakbondsafvaardiging van de LBC-NVK alle collega’s over ons voorstel.

Sectoren: 
Lees ook: