Teken petitie meer personeel ouderenzorg

di 8 sep 2015 -- Olivier Remy

Samen met werkgeversorganisatie Zorgnet Vlaanderen, de andere vakbonden, www.okra.be, de Vlaamse ouderenraad en anderen lanceert de LBC-NVK een petitie voor extra personeel in de ouderenzorg.

De bevraging die de LBC-NVK in juni onder de werknemers in de ouderenzorg organiseerde toonde al aan dat door de stijgende zorgzwaarte van de ouderen ook de werkdruk toeneemt. Maar de subsidies voor meer personeel volgen al enkele jaren niet meer. Dat wordt onhoudbaar op de werkvloer. De werknemers in de sector merken dat elke dag.

Deze maand maakt de Vlaamse Regering de begroting voor 2016 op. Met de petitie willen we de ministers opnieuw een signaal geven. We vragen de regering om te investeren in kwetsbare ouderen en de solidariteit niet verder te ondergraven.

De petitie ondertekenen doe je op www.voorkwetsbareouderen.be. Binnenkort overhandigen we de resultaten van de petitie aan de Vlaamse Regering.

Sectoren: 
Lees ook: 

Zo ervaren werknemers werken in de ouderenzorg

za 4 jul 2015 -- Olivier Remy

De LBC-NVK wilde weten hoe werknemers in de ouderenzorg denken over werken in de sector in tijden van gestegen werkdruk. Meer dan 2000 werknemers namen deel aan de bevraging. Met de resultaten van de enquĂȘte wil de LBC-NVK de problemen in de sector aan de kaak stellen en aandacht vragen voor de noden en eisen van de werknemers. Lees hier het rapport met de resultaten.