Uitbreiding van de mobiele equipe vanaf 1 juli 2017 in de ouderenzorg

do 13 jul 2017 -- Olivier Remy

Iedereen heeft het al eens meegemaakt en velen moeten het te vaak doen: je moet inspringen op een andere dienst of je uurrooster wordt op het laatste moment gewijzigd. Zo’n verandering aan het uurrooster is een belangrijke oorzaak van stress. Daarom zijn we 6 jaar geleden gestart met het opzetten van mobiele equipes in woonzorgcentra. Een mobiele equipe zorgt voor vervanging als een collega ziek wordt of als de werkdruk op een afdeling heel hoog is.

Via een sociaal akkoord met de vorige regering in 2013 en via de Sociale Maribel hebben we stapsgewijs en in overleg met de werkgevers middelen gevonden om jobs te financieren. Vanaf 1 juli 2017 gaan er één of twee halftijdse collega’s (extra) aan de slag in de mobiele equipe.

Sectoren: 
Lees ook: 

60 rusthuizen krijgen mobiele equipe in 2016

ma 11 apr 2016 -- Olivier Remy

Dankzij ons vakbondswerk wordt de mobiele equipe uitgebreid naar 60 rusthuizen die er nog geen hadden. Het gaat over woon- en zorgcentra die sinds 2013 zijn geopend en een lagere personeelsfinanciering krijgen door de besparingen van de overheid. Een mobiele equipe zorgt voor vervanging als een collega ziek wordt of als de werkdruk op een afdeling heel hoog is.