Werknemers rusthuis De Hazelaar willen meer personeel

vr 23 mei 2014 -- Redactie

60 werknemers van rusthuis De Hazelaar in Kontich (nabij Antwerpen) legden op vrijdag 23 mei het werk neer. Met de actie wilden ze een aantal problemen aankaarten en het gebrek aan gehoor bij de directie aanklagen.

Sinds februari 2014 baat De Hazelaar ook de ‘Melrose’-serviceflats uit. De zorg voor de bewoners van Melrose resulteert in 84 uren extra werk per week. Alleen werd daarvoor geen bijkomend personeel aangeworven. Daardoor werd het personeelstekort nog nijpender. De werknemers willen dat de nodige aanwervingen plaatsvinden zodat het extra werk niet meer opgevangen moet worden door het personeel van De Hazelaar.

Al ruim twee jaar slaagt De Hazelaar er niet in om alle lonen juist te berekenen. Zo krijgen werknemers soms te weinig loon uitbetaald en ontvangen ze verkeerde loonbriefjes. In sommige gevallen werd onterecht loon ingehouden. De medewerker, bevoegd voor de personeelsadministratie, is al geruime tijd niet vervangen. Het personeel vraagt dat, zoals in andere woon- en zorgcentra, de loonadministratie opnieuw correct zou worden uitgevoerd. Daarvoor is een extra aanwerving nodig.

Tenslotte ontvangt het woonzorgcentrum De Hazelaar van de overheid middelen voor de organisatie van een mobiele equipe. Daarmee kan anderhalve zorgkundige of verpleegkundige ingezet worden om de afwezigheid van personeel en pieken in de werkdruk op te vangen. Al drie maanden is minstens één job niet meer ingevuld. De werknemers willen dat ook hier zo snel mogelijk iemand aangeworven wordt.

Op maandag 26 mei is er een vergadering met de directie en de raad van bestuur gepland.

Olivier Remy, vakbondssecretaris LBC-NVK

Sectoren: 
Lees ook: