Wie zorgt voor het personeel van het AZ Delta?

vr 11 jan 2019 -- Redactie

De vakbondsafgevaardigden van het Roeselaarse AZ Delta-ziekenhuis zijn donderdag 10 januari een personeelscampagne gestart op de verschillende campussen van het ziekenhuis. De militanten van LBC-NVK deelden pamfletten uit aan hun collega’s waarin ze een aantal misstanden aanklagen. Iedereen kreeg ook een zwarte button met de tekst ‘Wie zorgt voor ons’. Zo kunnen de collega’s écht tonen dat ze zich zorgen maken.

Voor de zomervakantie trok de LBC-NVK al aan de alarmbel met de boodschap dat de citroen stilaan uitgeperst was. De afgevaardigden van de LBC-NVK moeten helaas vaststellen dat dezelfde problemen zich nog steeds voordoen: er is te weinig personeel op verschillende diensten, de medewerkers worden superflexibel ingeschakeld, de werkdruk blijft veel te hoog, de overurenteller blijft enkel stijgen,…

Bovendien wil de directie van het ziekenhuis zo’n 13 miljoen euro besparen. Daarvoor moeten 150 personeelsleden afvloeien. Ook dit kan niet zonder gevolgen blijven voor de werkdruk en de personeelsbezetting.

De campagne loopt tot 22 januari. Dan wordt er een uur lang een stil protest georganiseerd aan de hoofdingangen van de vier campussen van het ziekenhuis. De LBC-NVK hoopt dat de directie op deze manier wakker geschud wordt en echt iets aan deze problemen doet.

Sectoren: 
Lees ook: 

In de ziekenhuishervorming worden nergens middelen voorzien om de werkdruk aan te pakken

di 7 mrt 2017 -- Redactie

Vakbondssecretaris Ine Hermans schrijft naar aanleiding van alweer een nieuwe reorganisatie in een ziekenhuis een open brief aan minister De Block. Ine klaagt aan dat er in de ziekenhuishervorming nergens middelen worden voorzien om de werkdruk aan te pakken.

Nieuwe ziekenhuisfinanciering moet uitgaan van gegarandeerde en op zorgnoden gebaseerde personeelsnormering

di 25 mrt 2014 -- Mark Selleslach

Op maandag 24 maart meldde Zorgnet dat 4 op 10 ziekenhuizen verlies maken. De werkgeversorganisatie pleit voor een nieuwe ziekenhuisfinanciering. De LBC-NVK wil dat die uitgaat van gegarandeerde en op zorgnoden gebaseerde personeelnormen.