De nieuwe looncao voor de gehandicaptenzorg, jeugdhulp en algemeen welzijnswerk is ondertekend!

Goed nieuws voor wie in de sectoren gehandicaptenzorg, jeugdhulp en algemeen welzijnswerk (pc 319.01) werkt! De cao die de nieuwe lonen regelt, is deze week ondertekend. De in VIA 6 beloofde loonsverhoging komt er nu echt aan.

Minimaal 1,7 % meer loon
Alle lonen gaan met 1,7% omhoog. Voor werknemers met de barema’s B1c, B2a, MV1, B1b, B1a bis & L1 kan dit nog (veel) meer zijn, zeker in de eerste helft van de loopbaan. Door in te zetten op de startlonen maken we de sector aantrekkelijker voor nieuwkomers.
Maar ook wie meer loopbaanjaren op de teller heeft, wint. Terwijl een werknemer in het huidige systeem geen of amper nog loonsverhoging krijgt na 25 jaar dienst, zullen de loonschalen in de toekomst doorlopen tot 35 jaar anciënniteit. Tien jaar langer dus.

Toekenning vanaf 1 maart
De nieuwe lonen zijn van toepassing sinds 1 maart. Wanneer alles klaar is voor de eerste uitbetaling zal men een tegoed berekenen voor de afgelopen periode. Dat krijg je dan op je rekening, bovenop het verhoogde maandloon.

En zo werkt ACV Puls verder aan een correcte en hedendaagse verloning voor alle werknemers. De komende jaren ontwikkelen we een gloednieuwe functieclassificatie, mét aangepaste lonen. Met jouw steun zit er dan binnen enkele jaren misschien wel een nieuwe verhoging in.