Canelloni met zalm, scampi en notensaus

Canelloni zijn pastabuizen die perfect te vullen zijn met lekkere combinaties. Je koopt ze gewoon in de supermarkt. Ik heb voor jullie een eenvoudig recept op papier gezet. Je moet het zeker eens uitproberen. Het is tevens snel klaar

Voor vier personen heb je 16 canellonibuizen nodig

Voor de vulling:

  • 300 g zalmhaas (zonder vel en graten)
  • 20 gepelde scampi’s
  • 1,5 dl room
  • peper
  • zout
  • gehakte peterselie en bieslook
  • 1 rode ui
  • 3 tenen look
  • sap van 1 uitgeperste citroen

Voor de saus:

  • 50 g hazelnoten
  • 50 g walnoten
  • 100 g amandelnoten
  • 2,5 dl room
  • peper
  • zout
  • bieslook
  • peterselie
  • 2 teentjes look
  • sap van ½ uitgeperste citroen
  • groene asperges (facultatief)

Doe alle ingrediënten voor de vulling in de blender en mix ze zeer fijn. De vulling mag niet lopend zijn, wees dus voorzichtig met te veel room.

Vul de canelloni met het mengsel. Dat gaat perfect met een spuitzak. Heb je dit niet in huis, geen probleem. Je kan zo’n spuitzak zelf improviseren door een plastic zak (waarin voeding kan worden bewaard) te gebruiken. Je hoeft er alleen een hoekje af te knippen.

Doe alle ingrediënten voor de saus (behalve de groene asperges) in een blender en mix alles fijn tot een glad mengsel. Verwarm dit mengsel op een laag vuurtje tot het indikt.

Stoom de asperges tot ze beetgaar zijn en snij ze in stukken van ongeveer 3 cm, hou ze warm.

Kook de canelloni (kijk op de verpakking i.v.m. de kooktijd) en laat uitlekken. Schik de warme canelloni op de borden en schep de notensaus erover. Leg er wat asperge bovenop. Bestrooi met verse peterselie.

Suggestie voor de wijn : een witte maçon of een pouilly fumé.

En smullen maar.

Superlekker!