Scampi’s à la Chouffe

Achouffe? Het klinkt je misschien bekend in de oren. Hier wordt prachtig bier gebrouwen. En waarom dat bier niet combineren met scampi’s? Hieronder vind je het recept. Probeer maar en laat iets weten, smakelijk!

Ingrediënten (4 personen)

  • 24 gepelde scampi’s
  • 40 cl verse room
  • 2 in stukjes gesneden tomaten
  • 33 cl Chouffe
  • 1 eetlepel groene peperbollen
  • boter
  • zout
  • peper
  • gehakte dragon

Kruid de scampi’s met peper en zout en bak ze in hete boter. Leg ze even opzij. Blus het bakvocht met de Chouffe. Laat inkoken tot ongeveer de helft, voeg dan de room en de tomaten bij. Zeef het geheel, doe de saus terug in de pan, bind ze een beetje, voeg de groene peper bij en dan de dragon. Als laatste voeg je er de scampi’s bij. Klaar. Stokbrood pas perfect bij dit gerecht.

Tip

Wil je het iets sneller klaar hebben, vervang de tomaten dan door 125 ml passata, wil je dit voorgerecht wat minder pikant, laat dan de groene peper achterwege. Voor de rest, experimenteren maar !