Non-profit wil ‘Vollenbak Vooruit’ – ACV Puls geeft startschot voor nieuwe campagne

Wie al eens een krant openslaat of het nieuws volgt, weet dat de noden in de zorg, welzijn en cultuur enorm groot zijn. Door het sociaal akkoord voor de federale non-profit, stegen de lonen van vele zorgwerkers. Onder meer in de ziekenhuizen kwam er heel wat extra personeel. Maar dat akkoord loopt eind 2022 af. Tijd voor ACV Puls om aan een volgend akkoord te denken.

Maar ook in de Vlaamse sectoren van de non-profit is de werkdruk te hoog en zijn er handen tekort. Het akkoord dat ACV Puls afsloot met de Vlaamse regering loopt dan nog wel tot 2025, toch wil de grootste vakbond in de non-profit niet wachten om de problemen aan te pakken.

Daarom kwamen een 400-tal militanten op 21 april samen op een startmeeting in Leuven. Op deze eerste grote bijeenkomst sinds het begin van de coronapandemie getuigden afgevaardigden uit verschillende sectoren over de noden die zij elke dag op de werkvloer ervaren. Het werd een boeiend debat over welzijn, over werkdruk en oplossingen voor deze prangende problemen. Gesprekken en interviews werden afgewisseld met het nodige entertainment. Zelfs de betoogspieren werden aan het werk gezet.

We sloten de meeting af met ons nieuwe actielied 'Vollenbak Vooruit’ – want dat is ons doel: Vollenbak vooruit in zorg, welzijn en cultuur. Met het enthousiasme dat we zagen, komt het alvast goed met onze eerste actie op 2 juni.