Residentie Park Lane (Orpea) in Antwerpen sluit (tijdelijk) de deuren: vijftien bewoners moeten verhuizen

Een maand geleden geraakte het nieuws bekend dat Agentschap Zorg en Gezondheid de vergunning van het meest luxueuze woonzorgcentrum van Antwerpen, Park Lane, wilde intrekken. Alhoewel prijzen voor een verblijf er oplopen tot een €5-6000 per maand raakten problemen die al meermaals vastgesteld werden niet opgelost. Vorige week werd de CEO van de Belgische groep de deur gewezen, en er kwam een crisismanager in zijn plek.

Het woonzorgcentrum dat plaats biedt aan een 120-tal bewoners, was al een aantal jaar sterk onderbezet: op vandaag wonen er nog vijftien mensen. De directie besliste vorige week dat zij (minstens tijdelijk) moeten verhuizen. Zowel de bewoners als het personeel van de residentie kregen een voorstel om naar een andere residentie van de groep in de buurt te verhuizen. Het gebouw Park Lane zal grondig nagekeken worden met het oog op de mogelijkheid om het volledig conform te maken om als wzc te worden uitgebaat. Afhankelijk van de uitkomst van dat onderzoek en de kostprijs voor alle aanpassingen zal beslist worden wat er met het gebouw zal gebeuren.

Bart Thys (secretaris ACV Puls): Voor het personeel zijn er momenteel garanties dat de komende twaalf maanden hun loon en bijhorende premies gewoon verder betaald worden en komen geen jobs in het gedrang. Ook alle afgesproken extra-legale voordelen (die vorig jaar werden overeengekomen) moeten en zullen gegarandeerd blijven. ACV Puls ijvert er ten slotte voor dat wie binnen Orpea wil blijven werken, dat ook kan. Dat moet op een correcte manier en in goede arbeidsomstandigheden kunnen.’.