Actie: ouderenzorg, reva's, pvt's en beschut wonen. 7 december, 11u, Brussel-Noord

Neen tegen een lagere eindejaarspremie!

Vorig jaar werd de eindejaarspremie van het personeel van de woonzorgcentra, reva’s, PVT’s en beschut wonen verhoogd tot hetzelfde bedrag als dat van hun collega’s in de ziekenhuizen. Die verhoging kwam er na druk van de vakbonden.

Dit jaar lijkt het erop dat de Vlaamse regering die verhoging niet meer wil bijpassen.
Dat betekent dat de ouderenzorg, reva’s, pvt’s en initiatieven voor beschut wonen een daling van €455 op hun eindejaarspremie moeten slikken. Daar is ACV Puls het niet mee eens.

Daarom roepen we op tot een symbolische actie in Brussel aan het Noordstation,
op 7 december om 11u. We verzamelen op het plein voor het station aan de Simon-Bolivarlaan.

Het personeel van de getroffen sectoren zal er niet alleen herinneren aan het verlies van hun dierbare eindejaarspremie, ze pleiten er ook voor meer waardering en voor het wegwerken van onrechtvaardige loonsverschillen. ACV Puls eist dat de Vlaamse regering het stilzwijgen doorbreekt en haar verantwoordelijkheid opneemt.

Naast de actie in Brussel roept ACV Puls het personeel van de sectoren ook op om die dag acties te voeren in de voorzieningen: richt een rouwregister in, houd een minuut stilte of brand een kaarsje voor onze dierbare eindejaarspremie.

Bezorg ons jullie resultaten via instagram en facebook en tag @wittewoede!

Voor ons is het duidelijk: het personeel van de geregionaliseerde sectoren is evenwaardig aan dat van de ziekenhuizen en moet ook zo gewaardeerd worden. Dezelfde taken, dezelfde passie, maar een kunstmatig verschil dat niet langer kan worden genegeerd.

De vervoersafspraken vind je hier!